5 do-it-yourself- projecten

Esti Van Pée
donderdag 10 september 2020

Stuck at Home? 5 DIY home projects om uit te proberen tijdens quarantaine

Nu dat we allemaal veel tijd thuis spenderen, is het nog belangrijker dat ons huisje aanvoelt als een echte thuis.
Verf is een gemakkelijke en betaalbare manier om bepaalde zaken op te frissen. Het kan snel aangebracht worden en in elke ruimte gebruikt worden, of je nu woont in een groot landhuis, een klein appartement, of iets tussenin.
Op zoek naar inspiratie om te verven? Hieronder sommen we enkele van onze favoriete DIY home projects van Instagram op. Deze inspirerende lijst biedt enkele originele ideeën om een nieuwe laag verf op de muren te plaatsen tijdens quarantaine en natuurlijk ook nadien.

Voeg spa-vibes toe aan de badkamer

Om je badkamer op te lichten en groter te laten ogen, betekent dit niet automatisch dat je al de muren wit moet schilderen. Een dynamische licht blauwgroene kleur zorgt ervoor dat deze make-over luchtig en relax zal aanvoelen in jouw favoriete beauty spot. Voeg wat mooie rotan en houtaccenten toe – plus vele groene plantjes – en deze badkamer wordt de ideale plek voor jouw self-care momentje.

Geef een kamer een frisse start met witte verf

De typische tienerkamer zal een ware transformatie ondergaan door deze ‘glow up’. Het houten bed wordt gelakt in een cool-toned witte lakverf. Dit zorgt voor een instant gemoderniseerde look. Een gesofisticeerd nachtkasje en rotan accessoires maken van deze tienerkamer een kamer waar ze echt in kunnen groeien.


Omarm DIY home projects met color blocking

Twee verschillende kleuren betekenen ook dubbel zoveel plezier in meisjes hun slaapkamer. Terwijl de muren geverfd zijn in neutrale zanderige beige tinten, zorgt de cirkel in zachtroze op de muur voor een speels en dromerig accent. Bedek de roze cirkel met een slinger van kwastjes en creëer zo een originele eyecatcher boven het kinderbed. Een dromenvanger op maat en een stuk minder fortuinlijk dan een kunstwerk 😉
Bonus: een DIY home project zoals dit is dé perfecte manier om verf ‘leftovers’ op een originele manier op te gebruiken.

Een humeurige eetkamer oplichten

Heb je het helemaal gehad met die humeurige tint? Deze eetkamer was eerst donker grijs geverfd en voelde erg zwaar aan. Door voor een frisse olijfgroene kleur te kiezen, maken we het geheel luchtiger. Deze kleur sluit mooi aan bij de houten tafel en stoelen. De strakke verlichting en bloemen maken het geheel af en creëren een gezellige sfeer.

Maak deuren meer gastvrij met een leuke kleur

Deuren bestaan er in alle kleuren: marineblauw, donkergroen, pikzwart, nevelgrijs,… Maar waarom zou je geen zachtere tint aandurven? Een gedempte, neutrale roze kleur zal prachtig tot zijn recht komen in een zacht georiënteerd huis. Voeg wat persoonlijkheid toe aan je huis in plaats van vast te blijven zitten in een patroon van wat wel of juist niet kan in deze periode.
There are no rules when it comes to paint color!

Reviews (0)
There are no comments yet.
Laden
Laden