Kan ik raamdecoratie hangen in mijn badkamer?

Nina Gautier
maandag 25 januari 2021
Raamdecoratie zorgt niet alleen voor privacy maar kleedt je ruimte ook aan. Het kiezen van de juiste raamdecoratie zorgt er dus voor dat je ruimte optimaal wordt gestyled. Het is echter wel belangrijk dat je niet enkel denkt aan het esthetische aspect maar ook aan het praktische aspect.

De belangrijkste vraag die we ons moeten stellen is: “Hoe vochtig wordt het in jouw badkamer?”. De vochtigheidsgraad en spatwater zijn eigenlijk het enige wat jouw raamdecoratie kan aantasten.

Badkamers in oudere woningen kunnen zo vochtig worden dat er na het douchen een ‘mist’ ontstaat. Dit betekent dat het vocht neerslaat op de omgeving zoals de spiegel, het badkamermeubel, maar dus ook de raamdecoratie. In dat geval moeten we alle materialen vermijden die hier gevoelig aan zijn zoals hout, aangezien dit zeer sterk reageert op schommelingen in vocht en temperatuur. Textiel zoals textiellamellen, gordijnen, niet afwasbare rolgordijnstoffen, … zijn ook af te raden door de kans op schimmelvorming.

De beste keuze is nog altijd horizontale jaloezieën in aluminium. Daarnaast kan je ook kiezen voor verticale lamellen in pvc of aluminium of rolgordijnen met een afwasbare stof.
Bij badkamers waar het vocht niet zichtbaar aanwezig is, kan je kiezen uit zowat elk type raamdecoratie.

Leuk extraatje: van 1 januari 2021 tot 30 april 2021 geven we 20% korting op 12 kleuren van de horizontale jaloezieën van Luxaflex.


Reviews (0)
There are no comments yet.
Laden
Laden