Textiel gemaakt door visionairs

Vanaf het ontstaan van Kendix is esthetiek, origineel denken in moderne actuele vormgeving de basis geweest voor de bedrijfsfilosofie. Kendix ontwikkelt, vervaardigt en distribueert hoogwaardige gordijnstoffen. De collectie bestaat uit bedrukte, geweven en transparante stoffen, grafische dessins, ausbrenners en geweven structuren, veelal kamerhoog.
De gordijnstoffen van Kendix zijn gericht op mensen die iets exclusiefs voor zijn interieur zoeken.

60 jaar Kendix

Het merk Kendix International Textiles is in 1958 opgericht door de eigenaar van Linnenweverij van Dijk, een ambachtelijk Brabants familiebedrijf uit 1848.De nieuwe naam markeert de andere koers en internationale artistiekeambities.
Kendix richt zich van meet af aan op de top van de markt. Het bedrijf produceert hoogwaardige stoffen met een karakteristiek design. Daarvoor trekt Kendix inventieve afgestudeerden van kunstacademies aan.

Inspiratie

Elke collectie wordt er een atmosfeer gecreeërd die inspeelt op de laatste interieurtrends, maar nooit het Kendix-DNA verloochend. De ontwerpers beginnen met sfeerbeelden en ontwikkelen hierbij collectieteksten, die zij vorm geven aan de hand van de door hen gespotte trends en de nieuwste ontwikkelingen in de volgende vakgebieden:
Mode: materiaalgebruik, kleuren en dessins van haute-couture tot street-style
architectuur & interieur: vormgeving, materialen en kleuren toegepast op architectuur, meubels, keramiek, behang, tapijten
Een grote inspiratiebron voor Kendix blijft de natuur, haar kleuren en botanische vormen worden toegepast in weefsels, kleuren en dessins.


Kendix Refine gordijnstof
Kendix Shimmer gordijnstof
Laden
Laden